Wasvoorschriften

Als je je kleding bij Lake Side koopt, kun je vertrouwen op een goede kwaliteit. Natuurlijk wil je je kleding zo lang mogelijk mooi houden. Daarom hebben we hieronder wat handige tips voor je verzameld.

Ons advies…
- Allereerst is wassen in de machine een veilige methode, deze heeft dan ook onze voorkeur.
- Sorteer kleding zorgvuldig afhankelijk van kleur, stofkwaliteit en was etiket.
- Leeg altijd de zakken van je kleding.
- Niet alleen jeans, maar ook alle andere kleding kan het best binnenstebuiten gewassen en gestreken worden. Hiermee voorkom je vale strepen.
- Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel.
- Stel de wasmachine in op het geschikte wasprogramma.
- Doe de wasmachine niet te vol! De was kan namelijk niet naar behoren ronddraaien in de trommel en wordt daardoor minder goed schoon. Daarnaast kunnen de poeders niet naar behoren oplossen, waardoor er meer kans is op poeder resten en vlekken.
- Zodra de was klaar is, kleding met twee kleuren zo snel mogelijk uit de wasmachine halen. Dit voorkomt afgeven en doorlopen van de kleuren.
- Het gebruik van de droger is niet erg goed voor kleding. Wil je toch gebruik maken van je droger? Let er dan op, dat tijdens het drogen van de was de kleding goed kan ronddraaien. Overladen kan overmatig kreuken tot gevolg hebben. Als het ventilatiegat van de droger verstopt raakt, kan de kleding warmteschade oplopen.

Om je jeans langer mooi te houden kun je het beste…
- Je jeans niet te vaak wassen.
- Je jeans binnenstebuiten op 30 graden wassen op een kort programma.
- Geen wasverzachter gebruiken.
- Je jeans niet in de droger stoppen (je jeans kan hierdoor krimpen in lengte en breedte)

Een vlek? Met onderstaande tips van grootmoeder haal jij deze er zo uit!

Bloedvlekken
Leg het artikel even in melk met water (half om half), daarna kun je het gewoon wassen in de wasmachine volgens de instructies van het wasetiket in het artikel.

Roestvlekken
Rondom de drukknoopjes vormen zich wel eens roestvlekjes. Deze kun je verwijderen met roestverwijderaar, verkrijgbaar bij de drogist.

Kauwgom
Bah, kauwgom op je nieuwe jeans! Bij kauwgomvlekken op kleding kun je de vlek insmeren met pindakaas en daarna het artikel één nacht in de diepvriezer leggen. De kauwgom haal je er de volgende dag er zo van af.

Rode wijn
Bij een rode wijnvlek kan het best zo snel mogelijk actie ondernomen worden. Een snelle manier om, tijdens een avondje uit, de inwerking van rode wijnvlekken op een kledingstuk te neutraliseren, is te deppen met witte wijn of bier. Je kan de vlek ook rijkelijk met zout bestrooien. Eenmaal thuis aangekomen na je avondje uit kan je je kledingstuk nabehandelen met azijn en het artikel wassen in de wasmachine volgens de instructies op het wasetiket.

Viltstift
Een schone, witte doek met water bevochtigen en daarmee de vlek zoveel mogelijk deppen. Dan inwrijven met ossengalzeep en naspoelen. Eventuele kan je de resten behandelen met een bleekmiddel, afhankelijk van de stof van je kledingstuk.
#LAKESIDEFASHION
NIEUWSBRIEF
Divide